L’alcaldessa ha fet balanç de les polítiques d’habitatge municipals i ha defensat la feina de la seva administració, la qual considera que és la que més ha invertit en aquest àmbit. Colau ha criticat les polítiques “especulatives” del Govern espanyol, que considera culpables de l’aparició massiva dels fons voltors a la ciutat: “No només no els posen problemes, sinó que els posen catifes vermelles. Ha donat tots els avantatges fiscals als fons voltors perquè comprin edificis sencers pagant zero impostos”. També ha lamentat els percentatges d’aportació de cada administració i ha criticat que Estat i Generalitat hagin abaixat la seva partida: “Nosaltres hem fet el màxim esforç, però no podem fer més”.

Ada Colau ha fet bandera de les negociacions municipals amb les entitats financeres, que han cedit pisos buits al parc municipal. Un parc d’habitatge que considera encara insuficient, però que admet que no es pot posar al nivell d’altres grans ciutats europees en un sol mandat: “Volem arribar a 4.000 habitatges nous en només un mandat, que són molts, però respecte a altres dècades no són suficients.”

Colau també ha defensat la incorporació de l’exportaveu de la PAH Carlos Macias al gabinet d’alcaldia en tasques d’habitatge. El considera una persona “molt valuosa” i ha defensat la seva experiència en el sector de l’activista social.