El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha confirmat en una entrevista la programa ‘bàsics’ que una auditoria sobre Turisme de Barcelona ha destapat més de 80.000 euros de despesa sense justificar. A més, també s’han evidenciat l’existència de contractes fets de forma directa i sense concurs.

Aquesta auditoria pot estar lligada a la dimissió del fins ara director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, que va deixar el càrrec l’1 de febrer i que s’ha fet pública aquest dilluns.

Colom ha denunciat “manca de control intern” dins de l’entitat i ha criticat la gestió de William Carnes, que considera “manifestament millorable”. El regidor considera especialment greus les despeses no justificades en la targeta de crèdit corporativa i els contractes concedits de forma directa: “S’han vulnerat els principis de concurrència”. També ha anunciat que s’ampliarà la investigació interna a tota la gestió de Jordi William Carnes, des del 2014, i que ho faran “a fons”, tot i que ha subratllat la importància de mantenir la presumpció d’innocència.

Colom ha admès que encara no hi ha un nom per substituir Carnes i s’ha mostrat predisposat a modernitzar l’actual model de funcionament de Turisme de Barcelona.