“Es pot fer com a mínim un tram en aquest mandat, però ho hem de fer ja, ens hem de decidir”, ha clamat l’alcaldessa en un missatge directe a ERC. La comissió que estudia la connectivitat en transport públic per la Diagonal acaba les sessions el 15 de febrer, dia en què s’han de votar les conclusions i s’ha de veure si hi ha acord polític o no. Colau ha dit que el govern municipal ha fet tota la feina i que el tramvia té “tots els avantatges” en mobilitat i lluita contra la contaminació. Per això ha instat els republicans a decidir-se: “la ciutadania es mereix que tothom es defineixi”.

L’alcaldessa ha recordat que, a banda de BComú, el PSC ja s’ha mostrat partidari de la connexió. Colau ha enviat un missatge d’agraïment cap al regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, que presideix la comissió del tramvia i que pot tenir un paper clau per decantar el consens si ERC s’hi afegeix (BComú, PSC i ERC sumen 20 regidors, i amb Ardanuy s’arribaria als 21 de la majoria absoluta). En les últimes sessions de la comissió, els republicans han defensat la unió del tramvia però han expressat reserves al projecte sobretot en el model de gestió. Colau ha admès que si no hi ha prou consens, la connexió “hauria de quedar pendent per al proper mandat”.

Retrets al PSC pel “no” al pressupost

En l’entrevista, Colau ha criticat el vot contrari del PSC, exsoci de govern, en el pressupost del 2018, que s’acabarà aprovant per via de la qüestió de confiança. “El PSC no té un problema de continguts sinó polític” ha dit l’alcaldessa, que ha assegurat que el socialista Jaume Collboni “està dolgut” pel trencament del pacte de govern. Colau també ha carregat contra Daniel Mòdol (PSC) pel que va dir sobre BComú i les terrasses en la comissió que va donar llum verda a flexibilitzar-ne l’ordenança, i ha recordat que quan era al govern no va ser capaç de tancar un acord.

A banda del futur del tramvia i la relació amb el PSC a l’hora de pactar el pressupostos, Colau també ha parlat d’habitatge i ha criticat les polítiques que fa el govern central, que considera que fomenten l’aparició d’especuladors. L’alcaldessa s’ha referit a la situació judicial que viuen els líders independentistes i ha assegurat que l’Estat “falla en les seves obligacions de ser garantista.”

L’alcaldessa també ha tingut paraules per la problemàtica dels narcopisos del Raval, la superilla del Poblenou, la renovació i futura recuperació del Tramvia Blau o la situació econòmica de la ciutat, que considera que s’ha vist afectada, pel que fa a la imatge, per les càrregues policials de l’1-O i la DUI. Colau ha respost també sobre el recent extermini de Coloms a la plaça de Catalunya i els recursos cap a la multiconsulta municipal. En qüestions de futur, ha donat per fet que la internalització de treballadors de betevé es farà aviat i que està “disponible” per presentar-se com a candidata a les primàries de Barcelona en Comú.