The District
Foto: The District

(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat en una carta adreçada al Sindicat de Llogateres i altres plataformes en defensa del dret a l’habitatge que comparteix la “preocupació” pel fet que “fons voltor es trobin a Barcelona” en el marc del congrés immobiliari The District, que se celebra del 19 al 21 d’octubre a Fira de Barcelona. Colau respon així a la petició que li van fer arribar per carta les entitats perquè anul·lés l’esdeveniment. L’alcaldessa recorda a la carta que no té atribucions per programar o desprogramar activitats a Fira de Barcelona, però sí que es compromet, com a presidenta del Consell General del consorci publicoprivat, a “fer arribar el malestar” al Consell d’Administració.

“Comparteixo la vostra preocupació” pel fet que “fons voltor es trobin a Barcelona”, subratlla Colau a la missiva. “Reitero que les empreses honestes que vulguin fer habitatge assequible trobaran sempre la nostra complicitat. En canvi, els fons voltor que pretenen especular a costa de vulnerar el dret a l’habitatge no són ni seran benvinguts a Barcelona”, indica l’alcaldessa.

L’Ajuntament, impulsor del dret a l’habitatge

En la carta, Colau destaca les accions que s’han dut a terme durant els seus mandats per impulsar el dret a l’habitatge, com el fet que Barcelona tingui l’única norma estatal que obliga a destinar un 30 % a habitatge protegit de totes les noves promocions de pisos, la compra de 1.300 pisos que han passat a ser de lloguer social. També destaca que actualment l’Ajuntament és “la principal promotora d’habitatge de la ciutat”, amb més de 2.000 pisos públics en obres, gairebé tots de lloguer.

Jordi Coronas recorda que Colau presideix Fira de Barcelona

El regidor d’ERC, Jordi Coronas ha recordat que Ada Colau és la presidenta de Fira de Barcelona, la seu del congrés The District.