primer plano Ada Colau acte oficial

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, viatja aquesta setmana a la capital argentina per participar en la Cimera Mundial de Ciutats, que se celebrarà del 19 al 21 d’octubre. Es tracta d’una trobada d’un centenar de ciutats de tot el món integrants de la xarxa mundial C40, ara sota la presidència de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i amb l’alcaldessa de Barcelona com a vicepresidenta i representant de les ciutats europees.

Barcelona serà l’única ciutat de l’estat que participa en la Cimera Mundial de Ciutats i liderarà la trobada, juntament amb Londres i Milà. Hi participaran un centenar de ciutats que representen gairebé 600 milions de persones i una cinquena part de l’economia mundial.

Fer front a l’emergència climàtica i reduir les desigualtats

En la cimera, les ciutats participants compartiran models de transformació integral enfocats a fer front a l’emergència climàtica, com per exemple la superilla de Barcelona. A més, la trobada també ha de permetre impulsar el compromís de les ciutats per la creació de llocs de treball verds i exigir als estats més mesures per reduir les desigualtats i protegir la ciutadania de l’augment de preus.

La Cimera Mundial de Ciutats C40 és la primera gran reunió mundial després de la COP26 de Glasgow, que es va celebrar fa gairebé un any i en què Barcelona també va tenir un paper de lideratge. Ada Colau participarà dimecres en la reunió del comitè de direcció de la C40 i dijous serà una de les ponents en la primera sessió plenària, sota el títol “Units per una transició justa i inclusiva”, juntament amb els alcaldes de Buenos Aires (l’Argentina), Los Angeles (els EUA) i Accra (Ghana). En aquesta sessió també hi participarà l’activista juvenil mexicana Pamela Escobar.