ple municipal setembre

(Agències) Els grups d’ERC i de Junts a l’Ajuntament de Barcelona han demanat formalment a l’alcaldessa, Ada Colau, que convoqui un ple extraordinari perquè Barcelona se sumi a l’Acord per l’amnistia i l’autodeterminació, la plataforma liderada per l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exregidor i exconseller Joaquim Forn, entre d’altres. Segons ERC, Barcelona en Comú ha presentat una esmena al text per donar-hi suport.

La proposta recull que l’Ajuntament defensa l’amnistia “entesa com una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades”, i també l’autodeterminació, “entesa com un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l’exercici de la lliure determinació de la societat catalana”. L’esmena dels comuns remarca que mentre no s’aprova la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats, s’intensificarà el diàleg entre les institucions per “impulsar una reforma del Codi penal per evitar la repressió d’idees polítiques”.

L’alcaldessa haurà de convocar ara la sessió extraordinària, que es pot fer coincidir amb el ple ordinari previst pel 28 d’octubre. Els grups d’ERC, BComú i Junts, que previsiblement donaran suport al text, sumen 25 dels 41 regidors que hi ha al plenari municipal.