Ja estan en marxa les obres per construir el nou Mercat de Montserrat al districte de Nou Barris. La previsió és que l’edifici, que costarà 14 milions d’euros, estigui enllestit el segon trimestre del 2024. Mentre durin els treballs, que ja estan en marxa, el mercat actual continuarà actiu. El nou edifici, de fet, estarà situat a pocs metres.

El projecte l’ha dissenyat l’estudi ONA Arquitectes i tindrà una superfície de 10.045 m², distribuïts en quatre plantes. El nou equipament estarà situat a la illa entre la via Favència, el carrer d’Aiguablava, el de les Torres i el camí vell de la Pedrera. També s’hi faran zones d’aparcament, espais de càrrega i descàrrega i zones de joc infantil.

El nou Mercat de Montserrat vindrà acompanyat d’equipaments i una gran plaça
L’illa esdevindrà un centre neuràlgic i millorarà la connexió de les Roquetes amb els barris veïns

Construït sobre una superfície amb gran pendent

El nou mercat estarà en una superfície amb un gran pendent. Per això, segons ha informat l’Ajuntament, tindrà dues entrades a la planta baixa, a nivells diferents. L’edifici tindrà dos grans blocs i un quedarà soterrat. És on es faran les dues plantes d’aparcament i logística. Al primer soterrani hi haurà l’aparcament per als clients i s’hi podrà accedir pel carrer de les Torres.

El bloc que quedarà sobre rasant s’esglaonarà. L’objectiu és reduir l’impacte visual i per això quedarà sota el balcó del primer pis de l’edifici d’habitatges del carrer de les Torres —per sota de les cobertes del mercat actual— . És on hi haurà el supermercat — a la planta baixa— i el mercat. Una de les característiques de l’edifici és que les cobertes, que seran visibles des de molts punts, tindran tractaments vegetals.