Ada Colau optarà a la reelecció. L’alcaldessa ha confirmat aquest dimecres que presenta candidatura a les primàries internes de BComú per ser la cap de llista a les eleccions municipals del 2019. “Em fa il·lusió”, ha dit Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha explicat que vol governar un segon mandat per “consolidar l’agenda de canvi”. L’alcaldessa ha afegit, a més, que aspira a “una majoria més amplia” que els 11 regidors que va obtenir el 2015.

Aquest dimecres és el darrer dia que es podien presentar candidats a les primàries de Barcelona en Comú. Colau s’enfrontarà amb Albert Reyes, l’únic aspirant que ha fet el pas. Els comuns faran la tria del candidat en un procés de debat intern que culminarà el mes de març amb una votació. Cada aspirant, si n’hi ha més d’un, haurà de presentar la seva llista i els inscrits al registre de BComú triaran quina volen.

Garantia d’un govern d’esquerres

En un discurs ja de precampanya, l’alcaldessa ha presentat BComú com l’única formació que garanteix “una majoria progressista a Barcelona”. Colau ha recordat que en els últims anys, ERC ha preferit pactar amb el PDeCAT i ha dit que no sap si el PSC prioritza un acord d’esquerres o pactar amb Manuel Valls. “Jo no faré en cap cas un govern amb el PDeCAT o el senyor Valls”, ha sentenciat l’alcaldessa.

A l’entrevista, Colau ha criticat ERC per ser “poc fiable” en aquest mandat. L’alcaldessa ha explicat que van estar un any esperant si volien entrar al govern i que van votar en contra del tramvia quan ho duien al programa. També els ha retret els pactes amb el PDeCAT. Per això, ha preguntat a Ernest Maragall si manté “el llegat d’Alfred Bosch” a l’hora de pactar. Colau ha carregat també contra la “pugna interna” en el sector independentista.

Colau sobre l’escridassada a Valls

L’alcaldessa ha dit que Manuel Valls té dret a fer campanya on vulgui després de l’escridassada que un grup de veïns li va fer aquest dimarts al Raval. Ara bé, Colau -que ha assegurat que no sabia tots els detalls del que va passar- ha dit que tots els candidats han d’assumir que els poden fer protestes. També ha dit als que van escridassar Valls que pensin si no estan provocant l’efecte contrari.