Manuel Valls és partidari de “repensar” la superilla del Poblenou “per donar-li coherència”. El candidat de la plataforma Barcelona Capital Europea (a la qual dona suport Cs) s’ha passejat aquest divendres pels carrers de la superilla i ha escoltat arguments de partidaris i detractors. En concret, ha conversat amb membres del Col·lectiu Superilla Poblenou (a favor) i de la Plataforma d’Afectats per la Superilla (en contra).

“Entenc la idea de reduir l’espai per al cotxe, però això s’ha de fer consultant a la gent, i aquí no s’ha fet”, ha valorat Valls en declaracions a betevé. El candidat a l’alcaldia ha descartat desfer tota la superilla del Poblenou, però ha dit que cal revisar el projecte perquè considera que s’han tret els cotxes “per ideologia” sense parlar amb el comerç ni analitzant-ne les conseqüències.

Valls creu que el projecte “és interessant” però que el govern d’Ada Colau no l’ha fet correctament. “Cal una visió global de la ciutat, no només per un barri”, ha afirmat. El candidat de Barcelona Capital Europea ha dit que les superilles no són l’únic projecte per lluitar contra la contaminació. Valls aposta per potenciar el transport públic a l’àrea metropolitana i eliminar els cotxes més contaminants.

Acompanyat de Cs

Des que Manuel Valls va anunciar la seva candidatura a l’alcaldia, ha anat fent visites en diferents barris de la ciutat. El candidat es deixa veure amb alguns regidors de Cs, l’únic partit que, de moment, dona suport a la seva plataforma. En la visita d’aquest divendres al Poblenou ha anat acompanyat de la regidora Marilén Barceló i dels consellers de Cs al districte de Sant Martí.