Quan falten sis mesos per a les eleccions municipals del 2019, encara hi ha partits que no han triat candidat. Per ara, hi ha confirmats Neus Munté (PDeCAT), Manuel Valls (Barcelona Capital Europea), Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC). S’espera també que Ada Colau (BComú) repeteixi com a cap de llista. El PP no ha designat ningú i la CUP ha obert el procés per escollir qui liderarà la llista. Al marge dels partits hi ha les primàries independentistes que coordina l’ANC.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tots els candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

BComú obre el debat intern

La formació que lidera Ada Colau ha obert aquest dilluns el procés per triar candidat. Es dona pràcticament per fet, però, que l’alcaldessa repetirà. El 5 de desembre es faran públics els noms dels aspirants a cap de llista, que hauran de fer reunions amb la militància per explicar el seu projecte i recollir propostes. Al març, cada aspirant haurà de presentar el seu equip i els inscrits al registre de BComú votaran, tant si es presenta una sola llista o més d’una.

Qui liderarà la llista del PP?

Alberto Fernández Díaz (PP) manté incertesa sobre el seu futur, tot i que no és clar que repeteixi. “Fa molt temps que tinc la decisió presa, però es farà pública quan el partit obri la designació de candidats”, ha dit. El líder municipal del PP ha recordat que hi ha partits que van fer primàries abans de l’estiu i que ara han canviat de candidat -en al·lusió a ERC-, i ha afegit: “Potser el PP serem els últims, però quan ho fem serà cert”.

La intenció del PP era presentar els candidats a les municipals en una convenció nacional que s’havia de fer l’1 i 2 de desembre, però les eleccions a Andalusia han endarrerit aquesta cita.

La CUP triarà entre vuit aspirants

En el cas de la CUP, ja se sap que cap dels regidors actuals no repetirà. El 15 de desembre es faran públics els vuit noms que les assemblees territorials de Barcelona proposen per als primers llocs de la llista. Al gener s’escollirà qui serà el candidat. La formació anticapitalista vol que sigui una dona.

Primàries Barcelona: 65 candidats

A banda dels partits amb representació municipal, l’ANC coordina les primàries independentistes que va impulsar el filòsof i periodista Jordi Graupera. A les Primàries Barcelona s’han presentat 65 candidats, entre els quals hi ha el mateix Graupera. Del 14 al 16 de novembre es farà la primera volta i els dos noms més votats s’enfrontaran a una segona volta del 21 al 23 de desembre. En la segona volta s’escolliran també els altres noms de la llista.

‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm ha reunit aquest dilluns sis dels candidats a les Primàries Barcelona. Hi han assistit Jordi Graupera, el regidor Gerard Ardanuy (Demòcrates), l’exmembre del secretariat nacional de l’ANC, Adrià Alsina, l’exmembre del Diplocat Diana Coromines, l’advocada Olga Amargant, i la doctora en Filologia Hispànica de la UB Mònica Vidal. En el debat, Graupera ha reconegut que parteix com a favorit i ha denunciat “amenaces i coaccions”.