Ferran Mascarell

Ferran Mascarell està decidit a ser candidat a l’alcaldia de Barcelona. L’actual delegat de la Generalitat a Madrid presentarà dilluns que ve les raons que l’empenyen a presentar-se a les eleccions municipals del 2019. Mascarell ha convocat els mitjans per reflexionar sobre la Barcelona actual per convertir-la en “referent de llibertat, justícia, prosperitat i benestar” i exposar els motius per ser alcaldable.

L’anunci de Mascarell no inclou cap sigla de partit ni formació política. De fet, aquest dimarts, en una entrevista al diari ‘Ara’, ja va deixar la porta oberta a presentar-se a les eleccions amb una llista pròpia pel seu compte. L’exconseller i exregidor reconeixia dificultats d’entesa entre el PDeCAT i l’òrbita de l’expresident Carles Puigdemont. Mascarell és un nom proper a Puigdemont, que l’ha situat com a portaveu de la Crida Nacional per la República.

Des del PDeCAT eviten pronunciar-se sobre la candidatura de Mascarell, en espera que doni més detalls. La candidata Neus Munté va anunciar al setembre que treballava conjuntament amb ell, Joaquim Forn i Jordi Sànchez per articular una llista unitària independentista, però fins ara no se n’ha concretat cap avenç. L’anunci de Mascarell evidencia que no hi ha acord i posa pressió al PDeCAT perquè una nova llista fragmenta més el vot sobiranista.

Mascarell, l’etern aspirant

Ferran Mascarell no ha amagat mai la intenció de liderar un projecte per a Barcelona. L’abril del 2017, en una entrevista a betevé, ja va deixar oberta la possibilitat de presentar-se a l’alcaldia. El maig d’aquest any es va postular per a unes primàries obertes per triar el candidat del sobiranisme. En aquella conferència va assistir-hi la candidata Neus Munté i l’expresident Artur Mas. El mes passat, també a betevé, va dir que “per poc que pugui” es posaria al capdavant d’una llista unitària.