L’anunci de Ferran Mascarell que es presentarà com a candidat independent a les municipals del 2019 vol ser un intent de pressionar les forces sobiranistes perquè es posin en marxa per assolir acords que permetin fer una llista conjunta. Ho ha reconegut en una entrevista al ‘bàsics‘ el mateix Mascarell que espera que després del seu moviment els partits es decideixin a negociar per tal d’arribar a acords.

 

Operació per fer Valls alcalde

El delegat del govern a Madrid ha insistit que encara hi ha temps per fer possible una candidatura sobiranista unitària però ha alertat que el temps s’esgota. Considera que ja no es pot esperar més per fer una proposta conjunta perquè l’oponent està ben preparat tant econòmica com mediàticament. Com al rival a abatre, Mascarell situa a Manuel Valls, per al qual diu “hi ha una operació d’estat” per aconseguir que sigui alcalde de Barcelona.

 

L’entesa amb el PDeCAT

Mascarell reconeix que en aquest context electoral “Barcelona no és un tema senzill” i potser per això està costant tant aconseguir fer sumar les diferents forces sobiranistes. Mascarell lamenta que encara no coneix “quin és el projecte” de Neus Munté, la guanyadora de les primàries del PDeCAT, i remarca que “tot el que estem fent nosaltres està a disposició de tothom, però ha estat impossible i sempre estem discutint de qui serà l’1 i qui el 2”. Sense voler respondre sobre l’entesa que té amb la direcció del PDeCAT, Mascarell explica que “he acordat coses que al cap d’una setmana s’han deixat de fer”.