L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha solidaritzat amb la protesta de Sànchez i Turull, que han iniciat una vaga de fam per denunciar el bloqueig que, afirmen, està exercint el Tribunal Constitucional per impedir que recorrin als tribunals europeus. Colau ha afirmat en un tuit que es tracta d’un “abús inadmissible” del tribunal i ha afirmat que d'”aquesta manera està posant en perill els drets de tota la ciutadania”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat suport a la vaga, que ha qualificat de “mesura contundent i dràstica”, i ha dit que la societat haurà d’estar “a l’altura del gest”. Torra ha afirmat que els presos s’han vist obligats a prendre aquesta iniciativa perquè hi ha “un poder judicial desacreditat” que està “obstruint el dret a la justícia que tenen els nostres companys”. I ha afirmat, en un comunicat, que s’està aplicant el dret penal com a venjança: “El poder judicial espanyol està cometent una de les pitjors barbaritats que s’han vist a Europa els últims anys”.

L’entitat Òmnium Cultural també ha secundat la denúncia i ha assenyalat, en un comunicat, que el Tribunal Constitucional ha de ser un “ens imparcial i mai un instrument per obstaculitzar l’exercici dels drets fonamentals” i ha titllat d’intolerable que “el TC paralitzi els recursos per bloquejar l’accés a la justícia europea”.

L’alcaldable d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha afirmat que es tracta d’un “gest molt significatiu i important” i una interpel·lació “no només a la justícia espanyola, sinó també al conjunt de les institucions europees i a la justícia europea”.