Ferran Mascarell ha fet el pas. L’actual delegat de la Generalitat a Madrid ha presentat la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2019. Mascarell ho fa “des de la més absoluta independència” i sense el suport de cap partit ni lobby. “Vull ser l’alcalde d’aquesta ciutat”, ha expressat l’exconseller de Cultura, que s’ha mostrat convençut d’articular “una candidatura guanyadora”.

En la presentació hi havia algunes cares de JxC, però Ferran Mascarell no ha volgut concretar si té l’aval de l’expresident Carles Puigdemont. Ha assegurat, això sí, que la seva és una decisió “estrictament personal”, cansat que les converses que va anunciar la candidata del PDeCAT, Neus Munté, per a una llista unitària no hagin prosperat. “No podíem seguir esperant”, ha sentenciat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Ferran Mascarell, l’entrevistat del ‘bàsics’ de dilluns” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/ferran-mascarell-entrevista-municipals-2019/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

 

De número u i “a guanyar”

Malgrat l’aposta en solitari, Mascarell ha dit que seguirà lluitant per la unitat del sobiranisme. “Fa un any que hi treballo i no defalliré”, ha dit l’exconseller, que ha interpel·lat ERC, el PDeCAT i també l’ANC, que coordina les primàries independentistes. Ara bé, no està disposat a cedir el primer lloc de la llista en pro de la unitat: “seguiré discutint amb aquells que creguin possible una candidatura unitària, amb la intenció d’anar primer i a guanyar”.

Ferran Mascarell

Ferran Mascarell ha dit que el resultat de les eleccions municipals “depèn de presentar-nos el més units possibles”. Ha assegurat que per governar cal “una gran majoria” que s’hagi pactat abans de les eleccions perquè pugui governar i desplegar els compromisos sense l’excusa d’haver de negociar.

Sobiranisme i projecte de ciutat

L’exregidor ha plantejat les eleccions municipals del 2019 com un referèndum per accelerar “el projecte republicà” i alhora parar els peus al populisme. “L’alcaldia de Barcelona jugarà un paper clau en la vida política del país”, ha afirmat Mascarell, que ha reivindicat “sobiranisme sí, però amb projecte de ciutat”.

Ferran Mascarell té previst al gener un acte de presentació oficial de la candidatura a la ciutadania. L’anunci d’aquest dilluns l’ha fet al restaurant Semproniana, on ha explicat que s’ha reunit un cop a la setmana en els últims mesos amb un grup d’amics per articular la candidatura. Mascarell ha explicat que el finançament de la seva campanya provindrà d’aportacions particulars.

El PDeCAT: “Amb projectes personals es complica tot”

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha avisat Ferran Mascarell que “amb projectes personals es complica tot” perquè l’independentisme pugui guanyar les municipals a Barcelona. Nogueras ha dit que el PDeCAT es manté obert a un acord per a una llista unitària i ha afegit que l’aparició de llistes noves “confon la ciutadania i afebleix el sobiranisme”.