Els candidats de Primàries Barcelona, un moviment impulsat pel filòsof i periodista Jordi Graupera, amb el suport de l’ANC, han competit en una lliga de debat a la Universitat Pompeu Fabra. Per tal que els ciutadans tinguin clar qui pot representar el moviment a les municipals del 26 de maig, 17 candidats han discutit sobre temes com la seguretat, el turisme, l’habitatge o la mobilitat.

Jordi Graupera, Adrià Alsina, Gerard Ardanuy i Xavier Martínez han estat els quatre finalistes del debat, escollits pels assistents a la cita. La majoria dels 17 ponents han coincidit a criticar la gestió de l’alcaldessa Ada Colau. Esperen que el debat serveixi per revertir la situació de la ciutat i destaquen la transparència i el caràcter democràtic del procés. La configuració definitiva de la llista es decidirà en dues jornades de votació aquest desembre.

Debat dels candidats a Primàries Barcelona

Aquesta lliga arriba després del debat entre sis dels 65 candidats a les primàries independentistes a ‘El matí de Barcelona’.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Primer debat dels candidats a Primàries Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/el-mati-de-barcelona-910fm/primaries-barcelona-debat/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Falten sis mesos per a les eleccions municipals i encara hi ha llistes, com la de les primàries independentistes, que no tenen candidat. Formacions com BComú, PDeCAT, ERC, PSC i el partit de Manuel Valls ja han escollit candidat per a les eleccions municipals del 26 de maig del 2019.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Crítiques a l’Ajuntament de Barcelona

Els quatre candidats finalistes han criticat la gestió i l’estat actuals del consistori. “L’administració de l’Ajuntament de Barcelona és el més semblant a l’estat espanyol postfranquista que tenim en aquest país. És un ajuntament opac, absolutament centralista i basat en la por“, ha dit Adrià Alsina en el seu discurs. Xavier Martínez també ha apostat per descentralitzar el consistori donant més participació i oportunitat de decisió als barris i els districtes.

El candidat Gerard Ardanuy comparteix la idea d’Alsina. Creu que l’Ajuntament de Barcelona “té una estructura pròpia del segle XIX més que del segle XXI” i defensa una gestió “més intel·ligent” dels seus recursos. L’actual regidor de Demòcrates al consistori també ha volgut destacar el paper fonamental de les dones en les primàries independentistes, després de les crítiques perquè en la lliga de debat només hi havia una dona entre els 17 candidats.

Per la seva banda, Jordi Graupera demana més transparència i democràcia a l’Ajuntament. “Hem de normalitzar a l’administració local el que hem fet en aquestes primàries: “sí” a referèndums de ciutat i “sí” a escollir càrrecs directament per la ciutadania”, ha defensat. Això, ha explicat el candidat, no s’ha fet fins ara a Barcelona per por i per incompetència de l’equip municipal. “Tenim el govern més incompetent de la història de la democràcia a Catalunya”, ha conclòs.