Manuel Valls no ho ha tingut fàcil per fer el primer acte oficial al Raval. Un grup de persones de diferents col·lectius del barri l’han boicotejat amb xiulets i crits de “Fora, fora” i “No et volem al barri”. En acabar l’acte, Valls ha llançat petons als manifestants i la Guàrdia Urbana ha hagut de fer un cordó per separar-lo dels manifestants. Entre els qui han escridassat Valls hi havia les Putes Llibertàries del Raval i alguns col·lectius antifeixistes i independentistes; han rebut el suport de la regidora de la CUP Eulàlia Reguant i de la diputada dels comuns, Lucía Martín.

El candidat de Barcelona Capital Europea ha assegurat que aquest episodi no ha estat “cap sorpresa” perquè “aquest clima d’intolerància és el que vivim a Barcelona i Catalunya”. Ara bé, Manuel Valls ha advertit que “no m’aturaran” i que “els xiulets, els insults i les amenaces no em fan por”.

Més seguretat al Raval

Després d’aquests moments de tensió, Manuel Valls ha passejat pel Raval i ha repartit una carta als veïns per explicar-los quines mesures de seguretat proposa si és alcalde.  Valls vol dotar de més recursos a la Guàrdia Urbana i incorporar-hi entre 1.000 i 1.500 agents en els propers quatre anys.

Tot i que encara queden cinc mesos per a les eleccions municipals, ja fa dies que el candidat està protagonitzant actes en alguns barris de la ciutat. Precisament aquesta setmana farà dos anys que Manuel Valls va dimitir com a primer ministre francès per batallar per la presidència de França.

Valls marxa en metro

En acabar la visita pel Raval, Valls ha continuat (per davant del cordó policial) fins a la Rambla, on ha agafat el metro a l’estació de Liceu. Es dona la circumstància que fa 15 dies Valls no va saber respondre en una entrevista quant costa un bitllet de metro. L’entrada al suburbà tampoc no ha estat tranquil·la perquè un parell de manifestants l’han seguit escridassant i insultant.