Els tres últims exalcaldes de Barcelona, Xavier Trias, Jordi Hereu i Joan Clos, han debatut sobre el tramvia i la solució que plantegen per unir-los. Trias ha mantingut el seu no a la connexió dels dos trams, tal com ja va fer el mandat passat des de l’oposició, i ha redoblat l’aposta pels busos elèctrics. En canvi, els dos exalcaldes socialistes s’han avingut a connectar-los.

Jordi Hereu, que en el seu mandat va fer una consulta ciutadana sobre la connexió dels tramvies, ha avisat que “crida bastant l’atenció” que els dos extrems no estiguin units, i s’ha mostrat partidari que es faci per la Diagonal. Joan Clos, que va inaugurar el tramvia a Barcelona, per contra, prefereix “connectar-lo per sota la Diagonal” –és a dir, soterrat–, alhora que ha avisat que hi ha inversions prioritàries a la ciutat, com la finalització de l’L9 del metro.

Els tres exalcaldes han tingut un debat distès, però amb alguns moments d’enganxada al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, i ha estat conduït per la periodista de betevé Eva Arderius.