acte alcaldes judici procés

(ACN) Una trentena d’alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya participaran el proper 5 de desembre en una manifestació “en defensa dels empresonats i imputats arran de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem“. Els batlles que han impulsat aquesta convocatòria fan una crida a la participació de tot el món local i han convidat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a sumar-s’hi.

Com ja van fer durant l’1-O, es concentraran amb les seves vares a la plaça de Sant Jaume dijous, 5 de desembre, a les 10 h. L’objectiu de la protesta es desplaçar-se fins la delegació del govern de l’Estat i entregar a la delegada de l’executiu espanyol un manifest en contra de la repressió que el 30 d’octubre l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya (ACEC) va aprovar per unanimitat.

“Arran de la sentència del Tribunal Suprem, ens hi movia l’afany de reaccionar des del món local i des de la representativitat institucional inherent a alcaldes i alcaldesses del país, la més propera a la ciutadania”, han expressat els batlles en un comunicat. En aquest sentit destaquen que aquestes accions són una resposta a les demandes ciutadanes que els exigien “fer passes endavant de reacció i protesta”, com ja havien fet durant el referèndum de l’1-O.

La majoria d’alcaldes i alcaldesses que han confirmat la seva presència són del Maresme, el Vallès Oriental i Osona.