El Grup Municipal Demòcrata ha posat preu a una abstenció que faciliti aprovar el pressupost del 2018. L’exalcalde Xavier Trias ha fet retirar dels comptes una partida de 401.250 euros destinada a la redacció del projecte per connectar els tramvies per la Diagonal. Tot i això, Trias ha admès que no confia en l’equip d’Ada Colau i que l’abstenció dependrà de si el govern manté “una actitud positiva”. El líder del PDeCAT ha dit que no té sentit retirar el tramvia del pressupost i que el govern “organitzi manifestacions a favor”, en relació amb la que hi haurà aquest dissabte.

En una roda de premsa al costat de Trias, la portaveu adjunta, Sònia Recasens, ha explicat, però, que qualsevol decisió entorn de la connexió del tramvia es prendrà en la comissió creada a aquest efecte i que si s’acorda alguna decisió que requereix dotació pressupostària durant el 2018 es farà una modificació de crèdit. De fet, fonts municipals asseguren que el govern no renuncia, en cap cas, a la connexió del tramvia i que la voluntat és assolir un acord en les properes setmanes. Recasens també ha detallat que el govern ha obert la porta a implantar la línia de bus D30 a la Diagonal i que el debat s’afrontarà també en comissió.

Entre les al·legacions del PDeCAT que l’equip de Colau ha acceptat, hi ha la de reservar 1,5 M € per avaluar les famílies afectades negativament amb la tarifació social de les escoles bressol i tornar a les quotes originals. A més, el govern ha acceptat un pla de xoc contra la venda a la manta amb un reforç de Guàrdia Urbana, els plans d’ocupació i una campanya de conscienciació. El PDeCAT ha aconseguit també més diners per desenvolupar el pla d’habitatge, plans d’ocupació i un pla de xoc per a la dependència.