Després de cinc anys a l’estranger, l’eurodiputada i exconsellera Clara Ponsatí ha declarat la intenció de residir entre Brussel·les i Barcelona. En aquest sentit, i en una entrevista a TV3, ha declarat que, ara per ara, no pensa votar cap candidatura a les eleccions municipals del maig. “Barcelona necessita una sacsejada molt important però ara mateix les candidatures que es presenten a les municipals no ofereixen cap projecte que m’il·lusioni“, ha afirmat Ponsatí.

Ha anat més enllà i ha qualificat les candidatures de tenir “molt poca energia” o una “adscripció espanyola”. A més, ha assegurat que no pertany a Junts i que a les eleccions s’hi va presentar amb Puigdemont com a candidata independent.

Segona visita a Barcelona després de cinc anys

Ponsatí ha fet aquestes declaracions un cop ha tornat de nou a Barcelona per segon cop aquesta setmana. Dimarts, dia 28 de març, va aparèixer per sorpresa i va ser detinguda per l’ordre de detenció per delicte de desobediència en relació amb l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Després de prestar declaració i ser citada a declarar el proper 24 d’abril davant el jutge Llarena, va tornar a Brussel·les per participar en la sessió parlamentària de dimecres.