Clara Ponsatí surt en llibertat

(Agències/ redacció) Clara Ponsatí ha quedat en llibertat cap a les 22.45 h després de declarar davant del Jutjat d’Instrucció 4. L’eurodiputada i exconsellera d’Educació ha estat detinguda més de quatre hores a la Ciutat de la Justícia. Centenars de persones li han donat suport a la sortida, amb crits com “Ni oblit ni perdó, 1 d’octubre”.

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat Ponsatí el proper 24 d’abril a les 11 del matí per comunicar-li el seu processament per un delicte de desobediència per l’organització de l’1 d’octubre. Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. També ha establert que cal que l’exconsellera designi domicili i telèfon on pugui ser localitzada i que comparegui davant de l’òrgan judicial quan sigui cridada, advertint que si ho incompleix es pot modificar la seva situació personal i pot ser detinguda.

L’advocat de Ponsatí presenta un “habeas corpus” per detenció il·legal

L’advocat Gonzalo Boye, que representa l’exconsellera Clara Ponsatí, ha presentat un “habeas corpus” per la seva detenció. Boye ha fet la reclamació per presumpta detenció il·legal mentre Ponsatí era a la Ciutat de la Justícia.

Cinc anys a l’estranger

Ponsatí ha tornat aquest dimarts a Catalunya, travessant la frontera francoespanyola, sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l’exili. Un cop a Barcelona, l’exconsellera ha fet una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, a la sortida de la qual ha estat detinguda pels Mossos d’Esquadra i traslladada a la Ciutat de la justícia.

Concentració de suport a la Ciutat de la Justícia

Centenars de persones s’han concentrat a la Ciutat de la Justícia en contra de la detenció de Clara Ponsatí. Algunes han tallat el lateral de la Gran Via. Amb estelades i crits de “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, “Independència”, “Fora les forces d’ocupació” i “Llibertat per a Clara Ponsatí”, els concentrats han esperat la seva posada en llibertat després de la compareixença davant del jutjat de guàrdia.

Ordre de detenció per desobediència

L’exconsellera d’Educació ha arribat aquest migdia a Catalunya, on oferirà una roda de premsa per explicar el seu retorn des de Bèlgica. Membre actual del Parlament Europeu per Junts, Ponsatí té en vigor una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. També té immunitat europarlamentària cautelar concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.