Clara Ponsati Barcelona ultima hora

L’exconsellera Clara Ponsatí ha tornat a Catalunya. Ho ha fet per unes hores, perquè l’eurodiputada ja ha viatjat aquest dimecres a Brussel·les per assistir al ple de l’Eurocambra. Ponsatí va arribar a Barcelona aquest dimarts, va oferir una roda de premsa al Col·legi de Periodistes i, un cop acabada la compareixença, va passejar pel centre de la ciutat. Allà, va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra. Hores després el jutge la va deixar en llibertat i Llarena ja l’ha citada a declarar el 24 d’abril.

En aquesta pàgina seguirem l’última hora de Clara Ponsatí, amb totes les notícies de l’exconsellera.

Última hora de Clara Ponsatí a Barcelona

16:04
   

Bolaños, sobre Ponsatí: “Intenten sobreviure amb teatres com el d’ahir”

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha criticat aquest dimecres el “teatre” del retorn de l’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí, que al seu entendre forma part dels “últims espeternecs de la Catalunya del passat, que no va portar enlloc i que no portarà enlloc”. “Em crida l’atenció com els que van viure del conflicte el 2017 ara intenten sobreviure al 2023 amb teatres com el d’ahir per tenir un minut de telenotícies”, ha dit en declaracions als mitjans. “Em sembla molt bé que aquesta senyora torni a la Catalunya i l’Espanya del 2017, on hi ha acords, oportunitats i futur, a diferència de la Catalunya i l’Espanya que va deixar ella i altres el 2017, ancorada en el passat, l’enfrontament i el conflicte”, ha conclòs.

15:40
   

Ponsatí retreu a Metsola que sigui “incapaç de reaccionar” davant la seva detenció: “És una situació molt lamentable”

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha retret aquest dimecres la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, que sigui “incapaç de reaccionar” davant la seva detenció. “Metsola va ser informada immediatament de la detenció i vam demanar que actués per defensar la immunitat. Ara per ara no ho ha fet. És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc”, ha afirmat Ponsatí a l’arribada a la cambra comunitària per assistir al ple. Preguntada sobre si anirà a declarar el 24 d’abril, quan l’ha citada el jutge Pablo Llarena, l’eurodiputada de Junts ha dit que “hi ha un jutge a Madrid que té moltes ganes” de parlar amb ella, però ha remarcat que ella no té “especials ganes de parlar amb cap jutge”.

15:24
   

Ponsatí assisteix al ple de l’Eurocambra després de la seva detenció i posterior posada en llibertat a Catalunya

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí assisteix aquest dimecres al ple de l’Eurocambra que se celebra a Brussel·les. L’exconsellera ha arribat a la capital comunitària després que fos detinguda i posada en llibertat en el retorn a Catalunya després de cinc anys d’exili. Ponsatí tenia una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1-O i va ser detinguda en ple carrer de Barcelona malgrat tenir immunitat com a eurodiputada, concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea com a mesura cautelar mentre es resol el cas de la protecció parlamentària.

13:45
   

La CE defensa que hi ha “disposicions que permeten la detenció” d’una eurodiputada com Ponsatí 

El comissari de Justícia, Didier Reynders, ha assegurat que hi ha “disposicions que permeten la detenció” d’una eurodiputada com Clara Ponsatí. Tot i afirmar que encara no té tota la informació sobre la situació de Ponsatí, Reynders ha apuntat que “segueix” la situació de l’eurodiputada després de ser detinguda i posada en llibertat posterior en tornar a Catalunya després de cinc anys d’exili. L’eurocomissari ha afirmat que les autoritats espanyoles no els han traslladat informació sobre la situació de l’exconsellera i que va saber la notícia després de comparèixer en el Comitè de l’Eurocambra sobre Pegasus dimarts al vespre. Per aquest motiu, ha dit que els serveis interns “verificaran” quina és la situació “exacta” de Ponsatí. 

11:34
   

Montero defensa que els polítics que “van fugir” com Ponsatí han de tornar per “respondre davant dels tribunals”

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat que els polítics que “van fugir” com l’exconsellera Clara Ponsatí han de tornar a l’estat espanyol per “respondre davant la justícia”. “Això és el que ha de passar, que aquells que van fugir i no van respondre davant dels tribunals, tornin per respondre davant dels tribunals en un país democràtic com el nostre, en el qual a tothom se li dona el dret de defensa i, per tant, poden exposar totes les circumstàncies que entenguin que cal tenir en compte a l’hora d’avaluar la seva situació”, ha dit aquest dimecres en declaracions als passadissos del Congrés.

 

10:35
   

Campuzano, sobre les crítiques de Ponsatí al govern català: “Té molt dolor des de fa molt temps i l’hem de respectar”

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha evitat entrar en polèmiques amb l’eurodiputada Clara Ponsatí, que va carregar contra el govern de Pere Aragonès en afirmar que és “una eina de l’ocupació espanyola”. “Ponsatí té molt dolor des de fa molt temps i el seu dolor l’hem de respectar”, ha afirmat a Catalunya Ràdio. “No podem entrar en baralles entre tots aquells que són objecte de la persecució penal per part de l’Estat”, ha continuat Campuzano, sobre les crítiques de l’eurodiputada a l’opció de la consellera Meritxell Serret, que es va presentar davant del Tribunal Suprem i que aquest dimecres és jutjada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència en l’1-O.

09:20
   

L’advocat escocès de Ponsatí afirma que, amb la detenció, Espanya demostra que “encara li té por”  

L’advocat escocès de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha afirmat que, amb la detenció de la seva representada, Espanya demostra que “encara li té por”. En una piulada a Twitter el lletrat ha reflexionat que “en temps de por i violència sovint és difícil trobar gent amb el coratge per lluitar pels drets” i ha afegit que, en el cas de Catalunya, “Ponsatí ho ha fet”. Per això ha considerat que “arrestant-la en tornar a Barcelona, Espanya demostra que encara li té por”. El tuit està escrit en anglès, però acaba amb una frase en català: “Lluitarem fins al final i guanyarem”. 

08:54
   

Llarena cita Ponsatí per declarar el 24 d’abril davant el TS 

El magistrat del Tribunal Suprem (TS) i instructor del procés, Pablo Llarena, ha citat a declarar l’exconsellera Clara Ponsatí el 24 d’abril, a les 11 h, a Madrid. Segons la interlocutòria de Llarena, —a la qual ha tingut accés Europa Press— adverteix que si segueix ignorant l’alt tribunal serà duta davant de la justícia “per la força pública”. Ponsatí està processada per desobediència, delicte que no està penat amb presó. 

pablo llarena

08:28
   

Gonzalo Boye nega que la tornada de Ponsatí sigui per “testar” un possible retorn de Puigdemont

L’advocat de Clara Ponsatí, Gonzalo Boye, ha assegurat que la tornada de l’exconsellera a Catalunya no és una prova per “testar” un hipotètic retorn de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Ho ha negat rotundament en una entrevista a RNE aquest dimarts.

07:51
   

El TSJC jutja Serret per desobediència en l’1-O i la fiscalia li demana un any d’inhabilitació 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja aquest dimecres la consellera d’Acció Exterior i exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per implicació en l’organització del referèndum de l’1-O. El ministeri públic li demana un any d’inhabilitació i 12.000 € de multa per desobediència greu per, entre altres actes, haver aprovat el pressupost el març del 2017, que preveia partides per al referèndum i també haver signat el decret de convocatòria del referèndum tot i rebre els advertiments del Tribunal Constitucional. Serret es va exiliar inicialment a Bèlgica, però va personar-se el març del 2021 davant del magistrat Pablo Llarena, del Tribunal Suprem, que va derivar la causa al TSJC. 

Meritxell Serret

07:24
   

Ponsatí viatja a Brussel·les per assistir al ple de l’Eurocambra

L’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí ha viatjat cap a Brussel·les aquest dimecres, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN. Ponsatí ha arribat a l’aeroport de Barcelona a primera hora del matí per dirigir-se al ple de l’Eurocambra. L’exconsellera va ser detinguda aquest dimarts, va declarar davant del jutge i finalment va ser posada en llibertat en tornar a Catalunya sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l’exili. Ponsatí tenia en vigor una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Com a membre del Parlament Europeu per Junts, també té immunitat europarlamentària cautelar concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Clara Ponsatí eurodiputada

07:22
   

Bon dia, engeguem el minut a minut del retorn de l’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí. 

23:03
   

Clara Ponsatí queda en llibertat després de declarar davant del jutge i Llarena la cita el 24 d’abril

L’exconsellera Clara Ponsatí ha quedat en llibertat després de declarar davant del jutge a la Ciutat de la Justícia. El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat Ponsatí el proper 24 d’abril a les 11 del matí per comunicar-li el seu processament per un delicte de desobediència. Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. També ha establert que cal que l’exconsellera designi domicili i telèfon on pugui ser localitzada i que comparegui davant de l’òrgan judicial quan sigui cridada, advertint que si ho incompleix es pot modificar la seva situació personal i pot ser detinguda.

22:09
   

L’advocat de Ponsatí presenta un “habeas corpus” per detenció il·legal

L’advocat Gonzalo Boye, que representa l’exconsellera Clara Ponsatí, ha presentat un “habeas corpus” per la seva detenció. Boye ha fet la reclamació per presumpta detenció il·legal mentre Ponsatí estava a la Ciutat de la Justícia Boye mentre Ponsatí és a la Ciutat de la Justícia esperant passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 4 de Barcelona.

21:17
   

Pere Aragonès: “La detenció de Ponsatí vulnera els seus drets com a europarlamentària”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat en un comunicat que la detenció de Ponsatí vulnera els seus drets com a europarlamentària i posa de manifest que l’Estat espanyol no respecta la seva immunitat. “La seva detenció és una evidència més que estem lluny de resoldre el conflicte polític amb l’Estat i que cal que totes les parts redoblin els esforços per tal de construir una solució política que posi fi a la repressió”, ha afegit.