El fins ara president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, s’ha acomiadat aquest divendres del Plenari, tal com va anunciar que faria a començaments de mes. “Me’n vaig en pau, satisfet i feliç”, ha dit Bou, i ho ha atribuït al “tracte espectacular, de comprensió i estimació” que assegura haver rebut aquests quatre anys al consistori.

“He sigut independent i ha estat molt difícil”, ha admès el fins ara regidor, que també ha tingut unes paraules de record per a la regidora Marina Gassol, que va morir a començaments de març. Josep Bou ha assegurat que al llarg d’aquest mandat ha tingut “una cosa bona”, que ha estat defensar “les demandes civils amb una clara idea del món empresarial”.

Emoció de Bou amb les paraules dels companys

La resta de grups han dirigit unes paraules de comiat a Bou, que les ha rebudes visiblement emocionat. L’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat el dia que es va adonar que “no era un regidor habitual”: va ser quan Bou es va sumar a una declaració institucional contra Endesa pels talls de llum a famílies vulnerables. “No ho havia vist mai en un dirigent del Partit Popular i em vaig quedar molt impressionada“, ha assegurat l’alcaldessa.

La resta de portaveus també han coincidit a destacar la figura de Bou com un regidor diferent de la resta i la intervenció ha acabat amb un aplaudiment conjunt del Ple.

josep bou comiat ple barcelona

Posa deures a BComú, ERC i Junts

Abans d’abandonar el consistori, Bou ha demanat a Barcelona en Comú “que ajudi els autònoms i empresaris” de la ciutat, mentre que a ERC i Junts els ha recordat que han de fer “el millor per a Catalunya” i això, pel fins ara regidor, “és anar junts de les mans, com una gran sardana”.

Agraïment especial al secretari municipal

Josep Bou també ha volgut dirigir-se al secretari municipal, el funcionari de més rang de l’Ajuntament de Barcelona: “Per què no?”, s’ha preguntat, i l’ha lloat com “un tros de professional” que l’ha ajudat al llarg d’aquest mandat, tot i que Bou assegura que marxarà sense haver resolt una pregunta: “És un home que m’ha desconcertat totalment perquè no he sabut mai quina ideologia té!“, ha afirmat, davant dels riures dels regidors presents al ple.