(ACN/redacció) El candidat de Junts a les eleccions municipals 2023, Xavier Trias, va assegurar que els cotxes no tenen “res a veure” amb el canvi climàtic, sinó amb la pol·lució. “No té res a veure amb el canvi climàtic això dels cotxes. Té a veure amb la pol·lució, però no amb el canvi climàtic. Qui es cregui que cotxes és canvi climàtic està equivocat”, va dir en una conferència organitzada dilluns pel diari ‘Línia’. Segons ell, “es barregen coses i es creen grans confusions perquè gent de molt bona fe acabi apuntant-se a batalles que no són les mateixes”. De tota manera, Trias va defensar que “cal fer que els cotxes no generin pol·lució” i fer una “aposta clara” pel cotxe elèctric.

Qui es cregui que cotxes és canvi climàtic està equivocat”
Xavier Trias, candidat de Junts

Crítiques per les declaracions

Les declaracions de Trias en l’entrevista han causat diverses reaccions crítiques. Guille López, conegut pel moviment Eixample Respira i número quatre a la llista de BComú com a independent, ha estat una de les veus que ho han criticat. En un fil a Twitter, López ha dit que Trias “sembla Don Quixot lluitant contra els molins de vent” en afirmar que els cotxes no contribueixen al canvi climàtic. 

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, també hi ha dit la seva. Maragall ha afirmat que “negar que l’emissió de CO2 dels cotxes accelera el canvi climàtic és irresponsable o ceguesa voluntària”, i ha afegit que “qui vulgui una ciutat plena de cotxes, que ho digui clarament”.