El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha protagonitzat un cara a cara amb el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (BComú) en el penúltim ple del mandat per la despesa en publicitat institucional. Ho ha fet durant el debat en què el plenari, a instàncies d’ERC, ha recriminat al govern municipal que molts projectes presentats a les portes de les eleccions municipals del 2023 són “accions de partit i no de ciutat” pagats amb diners públics.

“Un govern ha de governar, no fer propaganda”, ha sentenciat Maragall, que ha acusat els dos socis de govern (comuns i PSC) de competir per veure qui s’emporta més diners en publicitat i festes d’inauguració “sense la mínima vergonya”. Martí Grau ha replicat que té lògica que els governs expliquin la seva obra al final del mandat, una gestió que ha tingut “el suport indiscutible del PSC i ERC”, amb qui diu que es va pactar rebaixar la despesa en publicitat.

El tinent d’alcaldia ha recriminat a Maragall que en la recta final del mandat no hagi portat al ple una proposta amb contingut i s’hagi dedicat només al “nyi, nyi, nyi”. “És obligació d’un govern explicar el que ha fet, vostè [a Maragall] només té un eslògan, ‘Maragall més que mai’, com el del 1985″, ha etzibat. Maragall s’hi ha tornat fent un joc de paraules amb el lema dels comuns “El futur ja és present”: “Hauria de dir ‘El present ja és passat’, com vostès“.

Crítiques dels grups a ERC

La resta de grups de l’oposició han donat suport a la proposta d’ERC per denunciar la despesa en publicitat a les portes de les eleccions. Joan Rodríguez (Junts) ha apuntat que això ha estat “un constant durant el mandat”. També ho ha apuntat Noemí Martín (Cs), que ha acusat ERC de ser “còmplice” de l’acció de govern. En la mateixa línia s’ha expressat Josep Bou (PP), mentre que Óscar Benítez (Valents) ha denunciat “furor per tallar cintes”.