carrer freddie mercury montserrat caballe

(ACN / redacció) El govern municipal ha acceptat al darrer plenari del mandat la petició de Ciutadans de dedicar una plaça o un carrer de la ciutat al cantant Freddie Mercury. Al prec, la regidora de Cs Noemí Martín, ha defensat que l’artista “va donar a Barcelona una rellevància a escala mundial” i mereix “un homenatge a la nostra ciutat”. També ha subratllat que Mercury va contribuir a donar veu a persones de diferents col·lectius

El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha rebut la proposta positivament: “No hi ha cap mena de dubte que ha esdevingut una icona mundial“. El regidor de BComú ha assegurat que aquest homenatge “quedarà per al proper mandat”. Tanmateix, ha recordat que “són molts els artistes que han fet cançons i han escrit sobre Barcelona” i que “no hi ha prou carrers per a tothom“.

‘Barcelona’, una cançó feta himne

Freddie Mercury (1946-1991) va saltar a la fama com la veu del grup Queen i és reconegut com una de les millors veus del pop-rock del segle XX, gràcies a tenir un registre extraordinari (tres octaves i mitja). A banda de la seva trajectòria, Mercury va quedar per sempre unit a la nostra ciutat a través de la cançó ‘Barcelona’, que va interpretar juntament amb Montserrat Caballé per primer cop el  8 d’octubre del 1988 davant les fonts de Montjuïc, com a promoció dels Jocs Olímpics del 1992.  

Es tracta d’una imatge ja històrica i la cançó es va convertir en un himne de Barcelona 92. Malauradament, Mercury va morir el 24 de novembre del 1991, vuit mesos abans de l’inici de les Olimpíades i, per tant, la cançó va quedar fora de la cerimònia per respecte. En el seu lloc, es va escollir ‘Amics per sempre’, cantada per Josep Carreras.