La via Augusta reduirà l’espai per als cotxes per augmentar el de les bicicletes. S’hi farà un carril bici. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, aquesta cèntrica via de la ciutat perdrà, concretament, un dels carrils de pujada. Així, dels sis actuals se’n passarà a cinc: els cotxes tindran dues vies en sentit ascendent i tres en sentit descendent.

Un carril per a cada sentit per a bicicletes

Segons ha assegurat l’Ajuntament, el nou carril per a bicicletes tindrà un carril per sentit i seran unidireccionals. Estaran segregats de la vorera amb peces separadores. Tindran 2,9 quilòmetres de longitud i es construiran en dues fases: la primera, es farà entre el carrer de Laforja i el carrer de Ganduxer i la segona entre Ganduxer i el carrer de Dolors Monserdà. El consistori assegura que aquests trams “permetran fer realitat el nou eix ciclista de la via Augusta que connectarà Sarrià amb l’Eixample”. Ara bé, el calendari d’obres encara no és clar.

El projecte va sorgir arran dels pressupostos participatius. L’Ajuntament afirma que les mides dels nous carrils compleixen amb els criteris del Manual de Disseny de Carrils Bici i, per tant, “compleixen tots els requisits de seguretat que es precisen”. El projecte va sorgir arran dels pressupostos participatius.