El Grup Municipal de Junts posa en dubte que el “model superilla” generi 45.000 llocs de feina nous a Barcelona. Això és el que ha defensat aquest divendres l’alcaldessa Ada Colau a la Cimera Mundial de Grans Ciutats, celebrada a Buenos Aires. Davant d’aquestes declaracions, el regidor Joan Rodríguez ha anunciat que aquest divendres demanarà, via la Llei de transparència, que se’ls lliuri una còpia de l’informe que avala la creació d’aquests milers de feines.

El regidor de Junts assegura que el seu grup ha demanat en repetides ocasions, sense èxit, còpia dels informes de l’afectació econòmica que han tingut els canvis de la mobilitat en el teixit econòmic i comercial de la ciutat. Rodríguez també recorda que la comissió d’Economia i Hisenda del març de 2021 va acordar elaborar, en el termini de dos mesos, un informe amb una anàlisi detallada de l’impacte sobre l’activitat econòmica del projecte Superilla Barcelona, i que aquest informe encara no se’ls ha lliurat.

D’altra banda, el regidor de Junts també ha comunicat que, a banda de la sol·licitud de l’informe, engegaran altres accions com a grup municipal per assegurar-se que els càrrecs públics i en especial l’alcaldessa “parlin sempre amb el major rigor, especialment quan es tracta de crear expectatives en una qüestió tan fonamental com és el dret al treball”.