Celestino Corbacho, fins ara regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, s’ha acomiadat del plenari després d’haver anunciat que deixava l’acta de regidor perquè es jubila. Just abans d’acabar el ple de setembre, Corbacho s’ha adreçat als altres 40 regidors del consistori: “M’acomiado de tots amb un bon record”.

Durant el comiat, Celestino Corbacho, de 72 anys, ha recordat que Barcelona va ser la primera ciutat que va trepitjar l’any 1964 en arribar de la seva Valverde de Leganés natal (a la província de Badajoz): “Aquí vaig començar a treballar i també en aquesta gran ciutat dono per finalitzada la meva activitat política, institucional i laboral”.

No hi ha millor colofó que acabar en una institució municipal i a la gran Barcelona”
Celestino Corbacho, exregidor de Ciutadans

Corbacho també ha deixat un encàrrec a la resta de regidors (qui també han tingut paraules d’agraïment i de comiat per a ell), tot fent una picada d’ullet a la cursa electoral cap a les municipals del maig del 2023: “Els desitjo molta sort a tots i que el resultat de les eleccions sigui en benefici de la ciutat i dels ciutadans”.

En l’última Comissió d’Urbanisme, Corbacho va explicar que s’havia compromès amb la seva esposa a deixar tota responsabilitat política abans del seu aniversari (el 14 de novembre del 2022).

Exalcalde i exministre fitxat per Manuel Valls

Celestino Corbacho va ser alcalde de l’Hospitalet de Llobregat (1994-2008), dirigent històric del PSC —del qual es va donar de baixa a principis del 2018—, president de la Diputació de Barcelona, diputat al Parlament i ministre de Treball i Immigració (2008-2010). En el comiat en la comissió, regidors de tots els grups n’han destacat l’amabilitat. “He redescobert un altre Celestino”, ha apuntat la socialista Laia Bonet, que va compartir-hi escó al Parlament.

El 2019, va ser el número tres a la llista de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, que liderava Manuel Valls. De fet, la seva incorporació a la candidatura es va presentar com un fitxatge independent. Quan la coalició entre Valls i Cs es va trencar, Corbacho va optar per integrar-se al grup taronja i ocupar un lloc en el ple de la Diputació de Barcelona. Juntament amb Valls i Eva Parera (ara Valents), també va donar suport a la investidura d’Ada Colau.

Noemí Martín, futura regidora de Cs

El relleu de Corbacho serà Noemí Martín Peña, número vuit de la llista del 2019 i militant de Ciutadans. Fins ara, ha estat consellera de districte a Nou Barris. Aquest dilluns ja es va deixar veure en la roda de premsa de la formació per presentar les iniciatives de les comissions. La nova regidora assumirà molt probablement els temes socials.