Ciutat Vella continua l’ofensiva contra els locals de restauració que incompleixen la normativa i que generen molèsties als veïns. En la darrera campanya d’inspeccions, el districte ha obert 124 expedients a terrasses per diversos incompliments, 13 dels quals per no tenir llicència per col·locar taules i cadires a la via pública. En aquests casos, l’Ajuntament de Barcelona les retirarà. En una piulada a Twitter el regidor del districte, Jordi Rabassa, ha concretat que la majoria d’incompliments són greus o molt greus.

El mapa d’infraccions per barris i carrers

El regidor de Ciutat Vella ha detallat que del total de 124 expedients, 41 eren molt greus, 76 greus i set lleus. Rabassa també dona les xifres dels barris i carrers del districte que lideren el rànquing d’infraccions. El Gòtic n’és al capdavant, amb 42 sancions; seguit per la Barceloneta, amb 30; el Raval, 29 sancions.

També assenyala els carrers o places on els restauradors incompleixen més la normativa. Segons les dades municipals, l’avinguda Joan de Borbó és la via en què s’han detectat més establiments que se salten la normativa de terrasses, amb 25 expedients; seguida per la plaça Reial, amb 19 sancions i; finalment, la Rambla, amb set.

El govern municipal considera que aquests locals fan un ús abusiu de l’espai públic i detalla que una de les infraccions més comunes és tenir instal·lats elements no autoritzats

La resposta a la paròdia del Gremi de Restauració de Barcelona

Aquesta ha estat la resposta de Jordi Rabassa al vídeo que ha fet el Gremi de Restauració de Barcelona en què parodien el procés d’adjudicació de llicències de terrasses. Els restauradors consideren que hi ha una denegació massiva de la regularització de terrasses obertes extraordinàriament durant la pandèmia, malgrat que el consistori es va comprometre a mantenir-ne la majoria.

El regidor hi respon fent públic els incompliments que s’han detectat en la campanya d’inspeccions, en una resposta a una piulada al compte del gremi.