El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona Paco Sierra ha denunciat “trets autoritaris” al partit i “falta de sensibilitat amb la gent” després que la formació taronja li hagi obert un procés per expulsar-lo. Juntament amb la nova regidora del grup, Noemí Martín, han impulsat un canvi de rols al grup municipal (format per tres regidors) i han defenestrat del càrrec de presidenta a Luz Guilarte, que manté el suport de la direcció del partit.

En declaracions als mitjans, el nou líder del grup de Ciutadans ha dit que “no estem en contra de Luz Guilarte”, a qui es mostra disposat a restituir com a presidenta de grup “si funcionem de forma democràtica”. Paco Sierra també critica que Guilarte hagi estat proclamada candidata a les eleccions municipals del 2023 sense fer primàries, cosa que retreu també al president del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa.

En un comunicat, Ciutadans ha acusat Sierra de voler integrar-se a llistes electorals d’altres partits, cosa que ell ha negat rotundament. “No he pretès deixar Ciutadans ni estar en altres llistes”, ha assegurat el regidor, que ha dit que no es veu en cap altre partit que no sigui Ciutadans, al qual milita des del 2010.

Paco Sierra ha explicat que la setmana passada es van reunir els tres regidors i van demanar a Guilarte la destitució del coordinador del grup municipal, perquè consideraven que “exercia una influència sobre ella”. En aquella reunió es van plantejar els canvis de rol i, segons fonts municipals, a efectes de l’Ajuntament de Barcelona Paco Sierra ara és el nou president del Grup Municipal de Ciutadans, ja que té l’aval de dos dels tres regidors.