Luz Guilarte serà l’alcaldable de Ciutadans en les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Guilarte s’ha presentat com l’“antídot contra el colauisme” i ha remarcat que són l’únic partit de l’Ajuntament que mai no ha donat suport a les iniciatives plantejades pel govern de BComú i el PSC. “Volem que Barcelona es recuperi”, ha dit, i ha afegit que cal que la ciutat tingui “una alcaldessa que representi tota la ciutadania i no només a si mateixa”.

La candidata ha estat escollida per unanimitat per la direcció del partit, sense que s’hagi fet cap procés de primàries, com es preveia inicialment. El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha remarcat que el grup liderat per Guilarte ha estat “la veritable alternativa, la veritable oposició, a l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha alertat que les eleccions del 2023 seran un “Colau sí o Colau no” i ha presentat Ciutadans com l’única opció per fer-hi front.

No concreta més noms de la llista

En els comicis anteriors, el 2019, Guilarte va ser la número dos de Manuel Valls en la candidatura conjunta entre Cs i Barcelona pel Canvi. Per al 2023, en canvi, la formació ha descartat coalicions i optarà per presentar-se a les eleccions en solitari. En aquest sentit, la ja candidata ha negat cap possible entesa amb Valents, com va avançar en una entrevista al ‘bàsics’.

En ser preguntada per la continuïtat dels regidors Paco Sierra i Celestino Corbacho, Guilarte ha afirmat que és una decisió personal. Tot i això, ha remarcat que “hi ha equip, hi ha projecte, que és molt important, i nosaltres sortim a totes perquè Barcelona ens necessita”.

La cursa per l’alcaldia

Guilarte s’afegeix com a candidata de forma oficial a la cursa per l’alcaldia de Barcelona. La majoria de la resta de líders municipals repeteixen als comicis. Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú), Jaume Collboni (PSC) i Eva Parera (Valents) són alguns dels líders polítics que ja han anunciat la seva candidatura o la intenció d’optar a ser caps de llista.