L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha elogiat les polítiques impulsades per l’Ajuntament de Barcelona per combatre el canvi climàtic. Khan ha fet aquesta declaració en una trobada amb mitjans amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la Cimera Mundial de Grans Ciutats, agrupades a la xarxa C40, que aquests dies es troben a Buenos Aires.

Sadiq Khan, que també és el president actual de la xarxa, ha dit que “els ciutadans de Barcelona poden estar orgullosos perquè les darreres polítiques que s’han aplicat poden exportar-se a altres ciutats del món” i que “cal compartir les bones pràctiques que s’han dut a terme a escala municipal”. L’alcalde de Londres ha destacat el treball en xarxa que la ciutat va fer durant la pandèmia, un model que, diu, “vol robar” per a la seva ciutat.

El canvi climàtic, una realitat

L’alcalde de Londres també ha destacat que les onades de calor que s’han viscut aquest estiu arreu del món, amb temperatures rècord, posen de manifest que el canvi climàtic no és un problema a llarg termini, sinó que ja és una realitat i que les grans ciutats han de trobar solucions plegades. Per això, assegura que cal crear “llocs de treball verds i sostenibles” i creu que ciutats com Barcelona, Londres, Bogotà o Los Angeles han de “donar esperança a la gent”. Khan ha avançat que en aquesta cimera anunciaran inversions per als proper quatre anys.