La portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que si es continua amb la tendència actual de la pandèmia, les restriccions vigents a Catalunya es prorrogaran per Setmana Santa “amb molta probabilitat”. En la roda de premsa posterior als acords de govern, Budó ha dit que entre dimecres i dijous el Procicat decidirà com cal actuar els propers dies.

Pendents de les dades epidemiològiques

Tot i que considera que es podran mantenir les mesures, la portaveu també ha insistit que, en última instància, dependrà de com evolucionin les dades epidemiològiques. En aquest sentit, ha recorda que s’ha detectat un estancament en la baixada de la corba de la tercera onada i, fins i tot, “petits increments” en alguns indicadors com la incidència acumulada, l’Rt, i la positivitat en els tests d’antígens.

El plantejament del govern de mantenir les actuals restriccions per Setmana Santa contrasta amb la “màxima preocupació” del Ministeri de Sanitat que aquest dilluns ha posat sobre la taula la possibilitat fins i tot endurir les restriccions que es van acordar amb les comunitats autònomes.

“No es pot descartar cap escenari”

La portaveu del govern creu que “no es pot descartar cap escenari”. Sobre la possibilita que es produeixi una quarta onada, Budó ha dit que “cal estar expectants” per evitar-ho. En aquest sentit, ha demanat “prudència” i fer cas a les recomanacions. “Les mesures vigents encara són de molta restricció”, ha recordat.