El Govern espanyol no descarta endurir les restriccions per Setmana Santa davant de l’empitjorament d’algunes dades epidemiològiques i a les portes d’un possible canvi de tendència de cara als pròxims dies. El Ministeri de Sanitat admet “màxima preocupació” per l’increment de la positivitat i els ingressos hospitalaris per covid-19. Si bé recorda que les comunitats autònomes poden establir mesures encara més severes, la possibilitat d’un nou acord amb restriccions més dures “està sobre la taula”.

La ministra Carolina Darias ha explicat que les mesures conjuntes pactades per totes els comunitats és un acord “de mínims” i que cada govern autonòmic pot imposar, per exemple, avançar l’hora del toc de queda o restringir encara més el màxim de persones permès en una trobada. La titular de Sanitat ha afegit que es plantejaria “un altre acord si la situació canviés molt“.

“Mantenir el nivell de tensió” en les mesures

Mentrestant, el darrer acord aprovat en el si del Consell Interterritorial és el que ara per ara està vigent i Darias confia que aquest sigui suficient: “El que cal és que es compleixin aquestes mesures. Seran eficaces i efectives si les complim”. La ministra lamenta el relaxament general de la població quan les dades epidemiològiques milloren i l’evolució de la pandèmia és favorable. “Faig una crida a mantenir el nivell de tensió en el compliment de les mesures“, ha insistit.

L’executiu central ha informat que hi ha comunitats autònomes en què s’està registrant un increment del nombre de positius, d’hospitalitzats, d’ingressos a les UCI i també de víctimes mortals en comparació amb els dies anteriors. “El virus no està derrotat: cal evitar una quarta onada“, ha sentenciat Darias.