El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha mostrat “moderadament i raonablement optimista” davant la possible recuperació del turisme a Barcelona aquest estiu vinent. Tot i admetre que “no tindrem un estiu com el del 2019” (abans que esclatés la pandèmia), ha avisat que aquest 2021 “tindrem activitat”. Collboni, que no ha avançat la previsió que té l’Ajuntament sobre la possible arribada de turistes, ha augurat que sobretot es recuperarà el turisme urbà provinent de països europeus.

En paral·lel, el primer tinent d’alcalde ha explicat que el consistori té confirmat que entre maig i juny algunes companyies aèries recuperaran connexions en avió amb els Estats Units i amb països d’Àsia i d’Amèrica del sud. Precisament per captar turisme i inversions internacionals, el consistori iniciarà una campanya de comunicació cap a països estrangers. Es tracta d’una de les mesures que es farà amb el fons extraordinari per reactivar l’economia barcelonina.

87 M € extra per mitigar la crisi econòmica

L’edició per al 2021 d’aquest fons extraordinari coordinat pel CECORE (el Centre Municipal de Coordinació de la Resposta Econòmica) gairebé triplicarà el pressupost: si el 2020 va comptar amb 30 M €, aquest 2021 comptarà amb 87 M €. D’aquests, més de la meitat (45 M €) es destinaran a ajudes directes a més de 13.000 empreses, com per exemple línies de finançament o la reedició –amb alguns canvis– del Bonus Cultura.

Altres 12 M € es destinaran a mesures per millorar l’ocupació de les persones (per exemple, es pretén crear 870 llocs de feina directes), mentre que els 30 M € restants seran per dinamitzar el consum. Les properes setmanes, la Comissió de Govern de l’Ajuntament anirà detallant i aprovant les mesures concretes que s’emmarcaran en el fons extraordinari.

En el marc de la resposta municipal davant de la crisi econòmica generada per la pandèmia, Jaume Collboni ha deixat la porta oberta a mantenir una rebaixa a la taxa de terrasses més enllà d’aquest any: “Per ara està vigent el 2021, i ja veurem què passa el 2022. Anirà en funció de la situació econòmica que tinguem en aquell moment”, ha sentenciat.