L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha presentat aquest dilluns els primers noms de la llista de Barcelona en Comú (BComú) per a les eleccions municipals 2019 del 26 de maig. Set dels 11 regidors actuals repeteixen en els primers llocs, i entren com a novetat el comissionat de Cultura, Joan Subirats, l’exregidor del PSC i actual gerent municipal, Jordi Martí, i la diputada al Congrés, Lucía Martín. Aquests dos últims noms els va avançar betevé.

Els primers 10 llocs de la llista queden així: Ada Colau (1), Joan Subirats (2), Janet Sanz (3), Jaume Asens (4), Lucia Martín (5), Laura Pérez (6), Gala Pin (7), Jordi Martí (8), Eloi Badia (9) i Mercedes Vidal (10). A continuació hi ha diversos consellers de districte: Pau González (11), Jordi Rabassa (15), Natàlia Martínez (16), Jordi Matas (17), Carolina Recio (18), Eduard Corbella (19), Yusef Quadura (20) i Eva Campos (21).

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llista completa d’Ada Colau per a les eleccions municipals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/llista-ada-colau-eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

llista Ada Colau BComú 2019

La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, entra en el número 12. A la llista hi ha també el sociòleg Ancor Mesa (13) i la politòloga Jéssica González (14). En el número 22, hi figura Núria Marcet, de 89 anys, una militant de base de BComú des dels inicis que Ada Colau ha definit com “un referent de compromís, activisme i valentia”.

Colau: “Necessitem un segon mandat”

En la presentació del nou equip, a la superilla de Sant Antoni, Colau ha dit que la llista combina “experiència amb cares noves” amb l’objectiu de revalidar la victòria i seguir governant un segon mandat. “Hem fet enormes canvis però necessitem un segon mandat per consolidar-los”, ha dit la candidata de BComú, que veu “totalment possible” superar els 11 regidors que va obtenir el 2015 encara que algunes enquestes li’n donin menys.

La candidata a la reelecció ha reiterat que BComú és “la garantia d’un govern progressista” i ha dit que només es veu compartint govern amb partits d’esquerres. En aquest sentit, ha demanat al candidat Jaume Collboni (PSC) si descarta pactar amb Manuel Valls “per parlar d’acords estables de les esquerres”. També ha reclamat a ERC si prioritzarà acords d’esquerres o bé en clau nacional amb la candidatura de Junts per Catalunya.