Manuel Valls

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, al del Consell Europeu, Donald Tusk, i al del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per replicar la carta que l’alcaldessa, Ada Colau, va enviar-los dissabte passat per informar-los del judici del procés. En l’escrit, Valls acusa Colau de donar una versió “esbiaixada i falsa” de la situació política a Catalunya.

Valls, que té el suport de Cs, expressa preocupació per “l’ús que el nacionalisme i populisme català pretenen fer del judici” i diu que amb la carta “basada en falsedats” que va enviar l’alcaldessa, Colau se suma a “la campanya de propaganda del separatisme per desacreditar la democràcia espanyola”. El candidat a l’alcaldia veu en el gest de l’alcaldessa la intenció de preparar el terreny per a un pacte amb els independentistes a l’Ajuntament de Barcelona.

Valls diu que explica la veritat

En la carta, Manuel Valls diu que els fets que s’imputen als polítics empresonats són d’una “enorme gravetat”. “Han proclamat de manera il·legal una república en contra de la meitat de la població”, afirma Valls, que diu que els independentistes han fet “crides perilloses als votants que han derivat en problemes d’ordre públic”.

El candidat alerta que el projecte secessionista català és assimilable a “les tendències polítiques més nocives que s’han forjat en les últimes dècades en països d’Europa”. Per tot plegat, Valls diu que la transcendència del judici “supera les fronteres de Catalunya i Espanya” i defensa haver escrit la carta per explicar “la veritat” als líders europeus del que passa a Espanya.