Ada Colau

“Les conseqüències d’aquest judici són d’interès per al conjunt de les institucions europees”, tant pel que fa a l’estabilitat política, per l’auge de la xenofòbia, com pel reconeixement dels drets humans. Aquest és un dels fragments de la carta que l’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, així com al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al del Consell Europeu, Donald Tusk.

Colau assenyala en la missiva que el judici als 12 líders independentistes representa el “fracàs de la política” i insisteix que la millor manera d’abordar l’encaix de Catalunya dins d’Espanya “és a través de la via del diàleg recentment iniciada”. Qualsevol altra fórmula, afirma, “reforçarà la polarització”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El judici dels presos polítics: tot el que n’has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-1-octubre-presos-data/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’alcaldessa remarca que els delictes que s’imputen als 12 líders independentistes són “absolutament desproporcionats” —que impliquen penes de fins a 74 anys de presó— i denuncia que la presó provisional suposa “una vulneració del dret de les persones encausades a preparar una defensa efectiva”.

A més, alerta de l’ús possiblement “fraudulent” que el partit d’extrema dreta Vox està fent del judici, com a “altaveu per difondre el seu ideari d’odi”.

Colau informa també que el 20 de febrer ha convidat membres del Parlament Europeu per tal de fer un seguiment del judici, que està previst que comenci aquest 12 de febrer.