Els líders municipals del PSC i del PP, Jaume Collboni i Alberto Fernández Díaz, han criticat que l’Ajuntament de Barcelona hagi acollit l’acte del món local amb motiu del judici de l’1-O. Tots dos han coincidit a denunciar que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi posat el consistori “al servei del procés”. Collboni ha acusat Colau de tornar a convertir l’Ajuntament en “el quilòmetre zero de l’independentisme“. De la seva banda, Fernández Díaz ha lamentat que el consistori s’hagi convertit en “un casal secessionista“.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Acte del món local amb motiu del judici de l’1-O” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/alcaldes-catalans-judici-1-octubre-salo-cent/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]

Jaume Collboni ha criticat que l’acte s’hagi convocat el mateix dia que Barcelona celebra les Festes de Santa Eulàlia. “Denunciem la politització que el govern Colau ha fet d’aquestes festes; unes festes que haurien de ser de tots els barcelonins”, ha dit el candidat socialista. Demana no convertir la ciutat en un “camp de batalla del conflicte polític” que viuen Catalunya i Espanya. Malgrat l’assistència d’alguns alcaldes del PSC, Collboni ha dit que no representen el sentit majoritari del partit.

Alberto Fernández ha volgut deixar clar que aquest no és el judici de l’1 d’octubre, sinó el judici contra uns polítics que “van desobeir lleis i tribunals” i contra un procés independentista que va portar una fractura social “mai vista abans a Catalunya”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El judici del procés: tot el que has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-1-octubre-presos-data/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha criticat l’equidistància de l’alcaldessa, Ada Colau, al Saló de Cent, quan ha refermat que no es tractava d’un acte independentista. Maragall l’ha titllat de “sistemàtica ambigüitat”a la qual els representants municipals han respost amb crits d'”independència”. Segons el republicà, els alcaldes “no es deixen convertir en figurants”.