El papa Francesc ha rebut aquest divendres en audiència privada les alcaldesses de Barcelona i de Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, i el director d’Open Arms, Òscar Camps, en una visita al Vaticà. La reunió amb el pontífex ha tingut lloc a les 18 h a la seu de la màxima institució de l’Església catòlica i ha durat aproximadament una hora.

A la sortida de la trobada, Colau ha afirmat que hi ha hagut “molta sintonia” i que Francesc els ha reconegut la importància de la tasca que fan les ciutats en l’atenció als refugiats.

Cimera sobre refugiats a Roma

Colau i Carmena són a Roma per participar en una cimera amb alcaldes italians per tractar el bloqueig a port de diferents vaixells de rescat marítim i per exigir la defensa dels drets humans al Mediterrani. En la trobada hi participaran els alcaldes de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo per exigir que s’aixequin els impediments a les tasques de salvament marítim humanitari al mar Mediterrani. En la trobada també hi participaran les ONG Open Arms, Sea-Watch i Mediterranea.

Suport de l’Ajuntament a les entitats de rescat

La visita de Colau a Roma té lloc pocs dies després que el consistori va anunciar la injecció de 200.000 euros a les entitats per al rescat de refugiats per mitjà de dos convenis de col·laboració amb Open Arms i Save the Children. L’alcaldessa també es va oferir a fer de mediadora amb el Govern espanyol i a fer “el que calgui” perquè els vaixells de rescat puguin seguir actuant.