Davant de la “urgència” per dotar el Raval d’un CAP nou en condicions, el govern municipal ha posat sobre la taula una enèsima proposta per desencallar la pugna amb el MACBA per la capella de la Misericòrdia. L’endemà de deixar la porta oberta a fer el centre sanitari en un espai diferent, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha proposat al Departament de Salut construir-lo enganxat al MACBA.

Aquesta oferta de l’Ajuntament parteix de les sis alternatives que va oferir al MACBA per fer créixer el museu. Concretament, la proposta preveia construir un edifici al carrer de Ferlandina (a tocar del museu) per posar-hi sales d’exposició i una zona d’emmagatzematge. Ara, però, Pin ha proposat que l’edifici de nova construcció pugui acollir el nou CAP Raval Nord. L’edifici en qüestió és el de color blanc a la següent imatge.

Proposta CAP Raval al MACBA

Una solució “molt estranya”

La mateixa regidora de Ciutat Vella, però, ha admès que és una solució estranya: “Tindríem una situació molt estranya, amb un CAP al costat del MACBA i l’ampliació del MACBA a l’altre costat del carrer”. Ara bé, Gala Pin ha advertit que “no podem anar més enllà” i ha demanat a la Conselleria de Salut que estudiï aquesta proposta mentre el grup de treball convocat pel MACBA per estudiar la millor ubicació per fer créixer el museu.

Per la seva banda, els veïns del Raval i els metges de l’actual CAP Raval Nord s’han mostrat favorables a l’opció plantejada per l’Ajuntament. El portaveu de la plataforma Per un CAP nou ja, Iñaki García, ha assegurat que “si els tècnics del CatSalut l’avalen, evidentment hi estarem d’acord”.

L’oposició n’ajorna el debat

Paral·lelament, l’Ajuntament haurà de votar en la Comissió d’Economia i Hisenda del mes de març si manté o estripa l’Estratègia 2022 del MACBA (el full de ruta del museu que preveu inaugurar la capella del la Misericòrdia com a espai expositiu). Ho havia de fer aquest mes de febrer, però l’oposició en bloc (amb l’excepció de la CUP) ha forçat a guardar el projecte al calaix un mes més.