monges clarisses

Les Festes de Santa Eulàlia no tindran aquest any un dels actes més tradicionals: la visita que la Corporació Municipal fa cada 12 de febrer al Monestir de Pedralbes. En aquest acte, l’alcaldessa i els regidors saluden la comunitat de monges clarisses que hi viuen. Precisament, una intervenció quirúrgica recent a la mare abadessa ha fet ajornar, per petició expressa de la comunitat, aquesta visita, que es farà el 15 de març.

El dia de Santa Eulàlia sí que es mantenen en l’agenda oficial d’actes corporatius la col·locació del penó de Santa Eulàlia al balcó de l’Ajuntament, així com el Pregó dels Infants a la plaça de Sant Jaume. El 12 de febrer està previst, també, l’inici del judici del procés al Tribunal Suprem, que coincidirà amb aturades de 10 minuts a les 12 del migdia als centres de treball, entre altres mobilitzacions.

monges clarisses

El mató de les clarisses haurà d’esperar

Les monges clarisses ofereixen cada any als regidors un esmorzar amb un mató de recepta secreta que elabora la mare abadessa. També s’aprofita l’avinentesa per escoltar i cantar a l’església del monestir els ‘Goigs de Santa Eulàlia’ i s’informa els regidors de l’estat de les obres de restauració. La visita vol recordar la demanda de protecció que, segles enrere, va fer la fundadora del monestir al Consell de Cent, el que avui és l’Ajuntament.