El futur de la capella de la Misericòrdia és encara una incògnita però la disputa entre MACBA, veïns i Ajuntament suma un altre episodi. El museu es compromet a estudiar les propostes del govern municipal: sis projectes per ampliar les sales d’exposició en ubicacions alternatives i deixar, així, la capella per al nou Cap del Raval Nord. El MACBA n’analitzarà quatre opcions per confirmar-ne la viabilitat i, un cop fet l’estudi, valorarà si alguna el convenç.

La decisió d’estudiar detingudament les propostes del consistori l’ha anunciada a través d’un comunicat i després que el Consell General del Consorci ─en què estan representats el museu, la Generalitat i el consistori─ s’hagi reunit aquest divendres al matí a porta tancada. Per analitzar els punts a favor i en contra de cada opció, la comissió delegada del MACBA proposa la creació “d’un grup de treball format per tècnics representants de cada un dels ens consorciats”.

L’Ajuntament ha confirmat que el grup de treball estudiarà quina de les quatre propostes alternatives és més viable i ha expressat que l’opció que prioritzen és l’ampliació per l’edifici annex al museu perquè suposa guanyar més metres quadrats respecte a la capella de la misericòrdia.

La plataforma +MACBA+Cultura no cedeix amb la Misericòrdia

Mentre el museu estén la mà a l’Ajuntament, la plataforma +MACBA+Cultura no cedeix. Insisteix a deixar la capella de la Misericòrdia per al MACBA i reformar el CAP Raval Nord on és ara, al carrer de Torres i Amat, i fer-ne l’ampliació per la plaça de Terenci Moix. Segons un informe que el col·lectiu ha encarregat al Col·legi d’Enginyers, es tardaria més adequant el CAP a la Misericòrdia que no pas reformant-lo. A més, el document conclou que la subestació que hi ha sota la plaça de Terenci Moix no tindria cap efecte sobre la salut.

La Fundació MACBA acusa l’Ajuntament d’improvisar

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació MACBA, Ainhoa Grandes Massa, ha lamentat que el govern municipal hagi presentat alternatives sense “un projecte tècnic” i una estimació econòmica que les sustenti. Demana serietat a les administracions i que no es prengui cap decisió a correcuita perquè el que en resulti serà “el MACBA dels propers 20 anys”. Grandes creu que l’Ajuntament té pressa per la proximitat de les eleccions i l’acusa d’improvisar.