El conseller d’Interior, Miquel Buch, defensa els talls de trànsit diaris a l’avinguda Meridiana com a protesta a la sentència del judici del procés. En resposta a una pregunta de Ciutadans al Parlament, Buch ha assegurat que el govern no autoritza les concentracions en funció de la seva ideologia i ha recordat que a Catalunya “es protegeix el dret a manifestació”, de la mateixa manera que també ho fa la Constitució espanyola, que el considera un dret inalienable i fonamental dels ciutadans.

Buch ho ha dit durant la sessió de control al govern, en què el diputat de Ciutadans Matías Alonso ha qüestionat que el Departament d’Interior no actuï per impedir aquesta protesta que “discrimina la majoria de catalans i atempta contra els seus drets”. Alonso ha qüestionat si Interior “està al servei de l’ANC” i si l’independentisme té “carta blanca”. “Si el lliure exercici dels drets va a pes, són més els afectats que els esvalotadors”, ha insistit, per també afirmar que estan discriminant els drets dels ciutadans i, especialment, els dels veïns de la Meridiana. Aquest dimarts, Ciutadans també va demanar que siguin els antiavalots de la Guàrdia Urbana els que desallotgin els talls de la Meridiana.

Buch li ha replicat que mentre que des de la formació taronja “qüestionen el dret de manifestació”, des del govern es protegeix: “Mentre vostès qüestionen el dret a manifestació, nosaltres el protegim; mentre qüestionen la Constitució, nosaltres ens hi adeqüem; mentre voldrien regular el dret a manifestar-se, nosaltres el garantim a tothom”, ha argumentat.

L’Ajuntament també demana que els talls s’acabin

Des de l’Ajuntament, tant el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, com el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també han insistit aquests últims dies que aquests talls “s’han d’acabar” per motius de seguretat. Batlle ha arribat a dir que la ciutat “n’està farta”. En canvi, el conseller d’Interior, Miquel Buch, al·lega que els Mossos no hi poden intervenir, i que el govern ha de garantir el dret de manifestació.