(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Buch, al·lega que només es pot intervenir en els talls a la Meridiana si hi ha risc per a les persones o per als béns. Com que considera que ”ara per ara no es donen aquests elements de risc”, creu que no hi ha motius per desautoritzar el tall o canviar-lo d’ubicació. El conseller ha explicat que s’està pendent de les conclusions dels informes policials, però ha recordat que la llei és ”molt clara” i que “el dret de reunió i manifestació estan garantits per la Constitució”.

”Fer conviure” el dret de manifestació amb el de la mobilitat

En una entrevista a RAC1, el titular d’Interior ha refermat que la solució és garantir el dret de manifestació amb el de la mobilitat i intentar que el perjudici sigui ”el menor possible”. Per això insta l’Ajuntament a trobar una solució com buscar un recorregut alternatiu per al trànsit i garantir els drets tant de manifestants com de vehicles.

Després que el tinent d’alcalde de Barcelona Albert Batlle demanés a Buch actuar per aturar els talls, el titular d’Interior ha recordat que en protestes com els talls dels taxistes ”l’Ajuntament no hi havia posat cap pega”.