(ACN) L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha sortit per primer cop de la presó de Lledoners aquest dimarts al matí en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciar. Junqueras ha sortit caminant del centre poc després de les 11 del matí i s’ha dirigit a l’aparcament per anar cap al campus universitari de Manresa, on a partir d’ara treballarà com a docent. En sortir ha saludat els periodistes que l’esperaven.

Junqueras tindrà un despatx propi a la Fundació Universitària del Bages (FUB), on s’encarregarà de preparar el curs d’història que preveu impartir a partir de Setmana Santa i que estarà obert a tothom qui ho vulgui. La intenció de la universitat és normalitzar “al màxim” la seva presència al campus. L’exvicepresident sortirà de Lledoners tres dies entre setmana durant sis hores.

També ho han fet recentment altres líders independentistes empresonats, com aquest dilluns ho va fer Raül Romeva. Abans ja havien obtingut permisos per sortir a treballar o bé cuidar un familiar, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Quim Forn, Dolors Bassa i Carme Forcadell.