El carrer d’Aragó es tallarà al trànsit aquest diumenge, 8 de març, entre les 7 i les 17 h. La mesura s’engloba en la iniciativa Obrim carrers de l’Ajuntament, que tallarà carrers per reduir-hi la contaminació i donar més espai als vianants. A banda d’Aragó, aquest cap de setmana també s’impedirà el pas de cotxes als carrers de Sants i de la Creu Coberta (dissabte, 7 de març, de 16.30 a 21.30 h), que se sumaran a Gran de Gràcia i a la via Laietana, que ja es tallen al trànsit el primer dissabte de cada mes.

Activitats a Aragó i cinc punts per travessar-lo

Pel que fa a Aragó, el tall anirà des de la Meridiana fins al carrer de Tarragona i suposarà la reducció d’uns 64.000 vehicles (que són els que hi circulen un diumenge qualsevol). Això sí, l’Ajuntament habilitarà cinc encreuaments per travessar Aragó: Comte d’Urgell, Villarroel, Marina, Lepant i Padilla. La resta de calçada s’omplirà d’activitats, algunes de fixes i algunes d’itinerants, com tallers de circ, zones de pícnic, balls de sardana o un partit de futbol.

En la presentació de la iniciativa a Aragó, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha destacat que amb el tall es canviarà el model a “una de les principals autopistes de la ciutat, que és una anomalia”. Sanz també ha assegurat que la mesura permet “començar a imaginar que el carrer d’Aragó és una altra cosa” perquè la ciutadania “se’l faci seu”.

Sants i Creu Coberta, també sense trànsit

Aquest dissabte, 7 de març, els carrers de Sants i de la Creu Coberta també perdran el trànsit. En aquest cas, el tall serà a la tarda i vespre, de 16.30 h a 21.30 h. Es barrarà el pas dels cotxes entre la plaça d’Espanya i el carrer d’Arizala, on s’instal·laran dos escenaris  amb programació organitzada pels comerciants i les entitats dels barris. Es dona el cas que des de fa uns dies els carrers de Sants i de la Creu Coberta tenen la velocitat limitada a 30 km/h.