Sanitaris per la República ha atès un manifestant del tall de l’avinguda Meridiana, després que hagi rebut un cop de puny. De fet, l’agrupació de voluntaris sanitaris ha confirmat a betevé que el manifestant pateix un quadre de policontusions. Ha passat durant el segon incident que aquest dimarts al vespre s’ha registrat en el 135è tall consecutiu en protesta per la sentència del procés, quan dues persones alienes a la concentració s’hi han acostat i han colpejat alguns dels manifestants.

Un motorista intenta creuar el tall de la Meridiana convocat per grups independentistes

El tall d’aquest dimarts ha començat una hora abans del previst, a les 19 h, i des del primer minut ja hi ha hagut problemes. Un motorista, tot just l’endemà de l’atropellament d’una persona en aquesta mateixa protesta, ha volgut passar enmig dels concentrats. Finalment, la Guàrdia Urbana l’ha fet marxar i ha demanat calma als concentrats, molt intranquils pels fets ocorreguts el dia anterior.

De fet, aquests dos incidents han enrarit l’ambient a la zona del tall de la Meridiana ja que, poc després, la Guàrdia Urbana ha desplegat agents al perímetre de la protesta on s’ha produït l’agressió i els Mossos d’Esquadra hi han enviat cinc dotacions de seguretat ciutadana i dues unitats més d’ARRO —que no han intervingut— per protegir les prop de 200 persones concentrades.

Amb tot, els organitzadors de la protesta asseguren que els dos incidents d’aquest dimarts, sumat a l’atropellament del dia anterior, guarden relació “amb l’intent de provocar violència a la manifestació” per, diuen, “provocar que la Generalitat acabi prohibint el tall“.

El conductor de dilluns, positiu en alcoholèmia

El conductor del vehicle implicat aquest dilluns va ser detingut —i posteriorment posat en llibertat— i investigat pels fets. Així, la Guàrdia Urbana ha confirmat que el conductor va donar positiu en el control d’alcoholèmia just després de ser localitzat i detingut.

Aquest no ha estat l’únic incident d’aquest tipus que es produeix a les protestes diàries a l’avinguda Meridiana. El 24 de desembre, una dona també va ser atropellada per un conductor que va fugir, però que ser identificat hores després gràcies a les imatges que betevé va enregistrar del vehicle envestint els manifestants.