El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, afirma que cal aturar el tall diari a l’avinguda de la Meridiana perquè “la ciutat n’està farta”. Ho ha dit després que la Guàrdia Urbana ha enviat al Departament d’Interior un nou informe ―el quart― per demanar de forma expressa que es prohibeixi la protesta perquè “s’han produït alteracions d’ordre públic i danys a béns públics i privats”.

Batlle ha assegurat que hi ha hagut “episodis de violència amb gent encaputxada” i que són arguments suficients per dir que “cal posar un límit”. “La nostra petició és que això s’ha d’acabar”, ha afirmat el tinent d’alcalde. Ha afegit que la protesta, que aquest dimecres arribarà a la número 129, ha creat “perjudicis molt importants” per a la ciutat, tant pel que fa als vianants, els conductors i els comerços, així com per a “la convivència i la seguretat”.

Tot i els informes de l’Ajuntament, el Departament d’Interior n’ha fet cap omís al·legant que el dret a manifestació s’ha de protegir i que no s’ha produït cap fet excepcional per restringir la protesta. Batlle ha remarcat, però, que “com tot dret, ha de tenir un punt de contenció”.

I una altra veu des del govern municipal que s’ha pronunciat sobre la qüestió és el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha reiterat que la petició a Interior obeeix a la voluntat d’evitar una situació que, consideren, està perjudicant veïns i comerciants.

Meridiana Resisteix, insisteix

El col·lectiu de Meridiana Resisteix ha respost aquest dimecres a les paraules d’Albert Batlle amb un nou tall, el número 129. De fet, el tall s’ha avançat mitja hora segons el previst inicialment. Hi ha participat un centenar de persones, vigilades per patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra, i també per la Guàrdia URbana, que ha fet les tasques de control i gestió del trànsit.